VELIKI PODVIG LEKARA: Ugrađen prvi pejsmejker u bijeljinskoj bolnici

V. Mitrić

29. 05. 2021. u 21:58

U BIJELjINSKOJ bolnici "Sveti vračevi" danas je ugrađen prvi pejsmejker, uz podršku eminentnih stručnjaka profesor dr Lazara Angelkova iz Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i primarijus dr Dragana Unčanina iz Univerzitetsko kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske.

ВЕЛИКИ ПОДВИГ ЛЕКАРА: Уграђен први пејсмејкер у бијељинској болници

Foto: B. Milošević

Direktor bolnice profesor dr Zlatko Maksimović kaže za "Novosti" da je to veliki dan za bijeljinsku bolnicu i nastavak ulaganja u znanje s ciljem većeg stepena zadovoljstva korisnika usluga.

- Kao što vidite naši kardiolozi, naši ljekari i svi zaposleni su jedinstveni da naša zdravstvena ustanova napreduje, a sve u cilju povećanja stepena zadovoljstva korisnika naših usluga. Moje je zadovoljstvo što sam dio tog tima - rekao je profesor dr Maksimović. 

Čelnik bolnice u Bijeljini zahvalio je stručnjacima iz Beograda i Banjaluke, ističući da je njihova podrška "veoma značajna za napredak  kardiologije u bijeljinskoj bolnici uz doprinos ovdašnjih kardiologa, načelnika Odeljenja za inernističke grane dr Aleksandra Janjičića, šefa angio sale primarijusa dr Mileta Trifkovića i šefa Odseka kardiologije primarijusa dr Milice Lovrić". 

Prvu ugradnju trajnog pejsmejekera u Bijeljini obavili su subspecijalista kardiologije profesor dr Lazar Angelkov, savetnik direktora za elekrofiziologiju sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i primariju dr Dragan Unčanin, šef Od eljenja za elektrofiziologiju srca i poremećaja srčanog ritma u UKC u Banjaluci, sa timom bijeljinskih kardiologa.

Profesor Angelkov je pohvalio želju za napredak i istrajnost rukovodstva i zaposlenih u bijeljinskoj bolnici, navodeći  da je otvorio pejsmejker centre u Podgorici, Ohridu, Sofiji i Subotici, ali da nigde nije vidio bolju organizaciju, energiju i efektivnost nego u Bijeljini, gde je od dogovora do njegovog otvaranja prošlo manje od mesec dana.

- Rado smo ovde srcem i dušom posvećeni da pomognemo pre svega našim bolesnicima, ali i da zajedno zlatnim slovima pišemo istoriju bolnice - rekao je Angelkov.

Prema njegovim rečima, na Dedinju se godišnje ugradi 650 pejsmejkera, a pejsmejker centar u Srbiji ima tradiciju od 40 godina.

Primarijus dr Dragan Unčanin, sa UKC iz Banjaluke, čestitao je rukovodstvu Bolnice i poželo dobrodošlicu među pejsmejeker centre, poželivši  dug i uspešan rad. 

On je rekao da će iduće godine obeležiti 30 godina ugradnje pejsmejkera, navodeći da se godišnje uradi između 500 i 600 implantacija.

- Impresivno je kojom brzinom se razvija bijeljinska bolnica - ocenio je Unčanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo