OVSENI KOLAČ OD JABUKA: Bez šećera, bez brašna, bez griže savesti
avršen za doručak, užinu ili lagani desert, napravljen je bez belog šećera i brašna, a prirodnu slatkoću duguje bananama, jabukama i suvom grožđu. Njegova priprema traje svega nekoliko minuta, a miris cimeta koji se širi iz rerne osvojiće sve ukućane.
FOTO: Novosti
Zdrava užina koju ćete voleti
- 1 šolja (100 gr) ovsenih pahuljica ili ovsenog brašna
- 2 srednje jabuke (rendane ili izblendirane)
- 2 zrele banane (izgnječene)
- 100 g suvog grožđa (potopljenog i ocedjenog)
- 2 jaja
- ½ kašičice cimeta
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C, pleh obložite papirom za pečenje. Sameljite ovsene pahuljice u brašno (ako koristite cele). U velikoj činiji pomešajte jabuke, banane, jaja, cimet, prašak za pecivo i ovseno brašno. Dodajte suvo grožđe i lagano promešajte. Smesu izlijte u pleh i poravnajte. Pecite 35–40 minuta, dok ne porumeni. Ohladite pre sečenja i servirajte.
Uživajte!
VELIKO UPOZORENjE VUČIĆA: Za godinu i po dana suočićemo se sa velikim ratom, niko više ne želi da sluša drugu stranu
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na forumu "GLOBSEC BELTALKS: Beogradski ekonomski razgovori", da više nema racionalnosti u međunarodnoj politici i da se uskoro sprema veliki sukob.
09. 12. 2025. u 20:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)