OMILJENI SPOJ UKUSA ZA SAVRŠENU POSLASTICU: Čokoladne orah kocke, ukus liči na kremastu tortu
Fantastične i ukusne, slične reform torti.
Potrebno:
Kora
* Belanca 10
* Oraha mlevenih, 250 g
* Brašno prosejano, 3 kašike
Fil
* Čokolada, 200 g
Glazura
* Mlečne čokolade,150 g
* Putera,1 kašika
Priprema:
- Prvo napraviti fil: čokoladu iseckajte sitno, slatku pavlaku zagrejte do vrenja, ne sme da prokuva, pa prelijte preko čokolade, izmešajte lagano varjačom da se dobije fina glatka, sjajna smesa. Ostaviti u frižideru da odstoji 3 č. Belanaca umutiti lagano mikserom da se dobije srednje čvršća smesa, pa postepeno dodavati šećer. Izmiksajte i dobićete gustu smesu. Lagano dodajte orahe i brašno mešajući varjačom. Smesu sipati u veliku tespsiju obloženu pek-papirom i peći na 200°C oko 25 minuta. Pečenu koru ohladiti pa iseći na tri jednaka dela kraćom stranom, dobićete tri jednake kore.
Ohlađenu čokoladu izmiksajte penasto. Podelite na dva jednaka dela, pa prvu koru premazati polovinom fila, prekriti drugom korom pa premazati drugom polovinom fila, odozgo prekriti trećom korom. Pričvrstiti da bude jednako svugde. U međuvremenu otopiti 150 g čokolade u tečnoj pavlaci, dodamo kašiku putera i dobro izmešati. Ostaviti sa strane da se ohladi. Tečni ganažom preliti ohlađen kolač pa vratiti u frižider da se stegne. Odozgo izrendati čokoladu. Seći na kocke i uživati.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost
Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.
10. 05. 2024. u 16:45
VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)