TAKO DOBRO IDE UZ KAFU: Rum kasato, brz i praktičan

Novosti online

03. 12. 2023. u 09:30

NEŠTO me ovih dana uhvatili ovi jednostavni, jeftini i brzi kolači. Eto ih za čas na tacni za kolače i uz jednu kaficu.

ТАКО ДОБРО ИДЕ УЗ КАФУ: Рум касато, брз и практичан

Foto Shutterstock

Sastojci:      

krompir (300 g oljuštenog)

čokolada za kuvanje (100 g)
margarin (100 g)
šećer u prahu (180 g)
kakao (1 kašika)
rum (1 kašika)
keks mleveni (300 gr)
Za glazuru     
čokolada za kuvanje (100 gr)
ulje (4 kasike)


Priprema:

Krompir(ja sam koristila crveni krompir) oljuštiti i iseći na kocke i skuvati kao za pire. Kuvan krompir ocediti od viška vode i odmah dodati margarin isečen na kocke i čokoladu pa mikserom dobro umutiti. Zatim dodati, šećer u prahu, rum i keks i sve dobro sjediniti da se dobije kompaktna smesa. Pleh obložiti papirom za pečenje i rasporediti smesu . Čokoladu izlomiti na kocke dodati ulje i na tihoj vatri istopiti čokoladu, mešati neprestano dok ne dobijete tečnu glazuru. Zatim preliti kolač i ostaviti da se dobro rashladi!!!!

(Žena/Super recepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!