FANTASTIČAN ZABORAVLJENI RECEPT: Koh od pirinča omiljena poslastica našeg detinjstva (FOTO/VIDEO)
JEDNOSTAVAN recept za savršeni slatkiš.
Koh od pirinča - Sastojci:
3 jajeta
50 gr suvog grožđa
kockica maslaca
šećera po želji
malo cimeta
korica limuna
200 ml mleka
100 ml vode
Koh od pirinča - Priprema:
Pirinač dobro oprati i skuvati. Na šolju pirinča od 200 gr dodati 2 šolje mleka i šolju vode. Znači 3:1 tečnosti (vode ili mleka).
U skuvan pirinač dodati suvo grožđe, korica limuna, šećera po želji, malo cimeta. Jaja umutiti, dodati malo šećera, pa polako dodavati u prohlađen pirinač i polako izmešati.
Pleh 22 cm prečnika podmazati maslacem i posuti brašnom. Istresti pirinač u pleh i poravnati.
Peći na 200 stepeni oko 50 minuta. Seći prohlađen. Uživajte u divnom desertu fantastičnog ukusa.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUČAK KOJI ĆE PROBUDITI SVA VAŠA ČULA: Šnicle u susamu i senfu (VIDEO)
06. 03. 2023. u 15:00
FANTASTIČAN RECEPT: Štrudla sa čvarcima i šunkom (FOTO/VIDEO)
06. 03. 2023. u 12:11
PREDLOG ZA SAVRŠEN DORUČAK: Slani punjeni cvetići posuti semenkama (VIDEO)
04. 03. 2023. u 09:00
SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: "Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici"
PREMIJER Crne Gore Milojko Spajić rekao je na premijerskom satu da će ta zemlja glasati za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.
09. 05. 2024. u 14:59
RAZBIJENE TABU TEME U SRBIJI: Da li će dete ličiti na roditelje ako je od doniranih jajnih ćelija (VIDEO)
Dragana Krstić iz udruženja "Šansa za roditeljstvo" bila je gost podkasta "Mislim da je važno."
08. 05. 2024. u 16:10
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)