FANTASTIČAN RECEPT: Štrudla sa čvarcima i šunkom (FOTO/VIDEO)
UKUSAN recept koji može da bude odličan predlog za doručak ili večeru
Štrudla sa čvarcima i šunkom - Sastojci:
450-500 gr brašna
100 ml mleka
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
1 jaje
1 žumance za premazivanje
100 gr mlevenih čvaraka
100 gr šunke
Štrudla sa čvarcima i šunkom - Priprema:
U mleku razmrviti kvasac, dodati šećer, pa kad kvasac nadođe, sipati u vanglu, ubaciti jaje, kiselo mleko, brašno dodavati i malo soli da testo bude glatko, ne mnogo tvrdo.
Razviti testo pola cm, pa ga premazati čvarcima i šunkom. Uviti u štrudlu i staviti u uzani pleh obloženen pek papirom.
Ostaviti pokrivenu štrudlu 20 min, pa premazati žumancetom. Rernu ugrejati na 200 stepeni pa smanjiti na 180 i peći štrudlu oko 40-45 minuta.
Preporučujemo
PREDLOG ZA SAVRŠEN DORUČAK: Slani punjeni cvetići posuti semenkama (VIDEO)
04. 03. 2023. u 09:00
SVI IH VOLIMO: Ukusne rolnice sa džemom i orasima (FOTO/VIDEO)
04. 03. 2023. u 15:00
ŠTA JE RUSKI PLAN “N”: Ukrajina bi mogla da ostane bez nekoliko važnih oblasti ukoliko Moskva uspe (VIDEO)
NjIHOV primarni cilj je zaštita ruskih pograničnih regiona, kao što je Belgorod, ali sekundarni ciljevi su zauzimanje Harkova, Sumija i Dnjepropetrovska.
26. 04. 2024. u 20:00 >> 07:55
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu
AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?
27. 04. 2024. u 07:00
LjUDI SE ČUDE: Žika prima OGROMNU penziju - "službenik tri puta proveravao, nije mogao da veruje"
"TAJNA je u tome što je mene pokojni Aleksandar Tijanić naučio da to tako radim..."
26. 04. 2024. u 22:32
Komentari (0)