PREDLOG ZA SAVRŠEN DORUČAK: Slani punjeni cvetići posuti semenkama (VIDEO)

Novosti online

04. 03. 2023. u 09:00

UKUSNI i jednostavno - obožavaćete ove ukusne cvetiće

ПРЕДЛОГ ЗА САВРШЕН ДОРУЧАК: Слани пуњени цветићи посути семенкама (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Slani punjeni cvetići - Sastojci:

    200 ml kiselog mleka

    100 ml mleka
    15 gr kvasca
    1 kašičica šećera
    500-550 gr brašna
    malo ulja
    200 gr sira
    2 jaja

Slani punjeni cvetići - Priprema:

U mleko rastopiti kvasac, dodati šećer, malo ulja (2 -3 kašike), kiselo mleko, brašno i jedno jaje. Umesiti glatko, mekše testo i ostaviti da naraste.

Razviti oklagijom testo, seći jednake pravougaonike ili odvojiti loptice iste težine i razviti. Viljuškom u dnu obeležit 5 otisaka viljuške, a između svakog otiska iseći koliki je otisak prema gore. Okrenuti testo premazati uljem ubaciti malo sira uviti od čistog dela ka isečenom i saviti u krug.

Foto: Bakina kuhinja

 

Dobro spojiti krug i ređati u obložen pleh pek papirom. Ostaviti da poraste, a renu uključiti na 200 stepeni C pa smanjiti na 180 stepeni C.

Cvetiće premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći oko 40 min. Pokriti krpom da malo odmore. Fini penasti odličnii za užinu večeru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)