PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Grašak s piletinom u paradajz sosu
Grašak s piletinom u paradajz sosu je jelo na kašiku kome niko neće odoleti.
Sastojci:
- 600 g piletine
- 600 g graška
- 2,5 glavice crnog luka
- 2,5 čena belog luka
- 350 ml soka od paradajza
- 5 šargarepa
- 3 krompira
- 2,5 kašičice slatke paprike
- 2,5 kašike ulja
- kašičica soli
- kašičica peršuna
- kašičica bibera
- kašičica mirođije
- korijander, po ukusu
- 1 kocka supe
Priprema:
Kako biste napravili grašak s piletinom prvo propržite meso u tiganju. U šerpi u kojoj ćete da kuvate povrće ispržite crni i beli luk, dok ne postanu staklasti, a potom ubacite šargerepu, grašak i krompir.
Pržite povrće par minuta, pa prelijte vodom i ubacite kocku supe i paradajz sok. Potom dodajte svemu začine i piletinu. Kuvajte na umerenoj temperaturi. Isprobajte grašak i krompir, kako biste proverili da li je kuvano.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUČAK GOTOV ZA 20 MINUTA: Piletina sa terijaki sosom osvojiće vas na prvi zalogaj
06. 09. 2024. u 11:40
ŠTA SE TO DEŠAVA U KURSKU: Najnovije mape otkrile - da li je na pomolu totalni preokret na frontu?
UKRAJINSKE snage ostvarile su određene marginalne dobitke u Kurskoj oblasti. Osvojile su naselja četiri meseca nakon invazije koju su započele na ruskoj teritoriji.
10. 12. 2024. u 11:27
POZNATO GDE JE ASAD OTIŠAO AVIONOM? Letilica misteriozno nestala sa radara iznad grada Homs
POSLEDNjI avion koji je poleteo iz Damaska, pre nego što su ga zauzeli sirijski pobunjenici, a za koji se sumnja da je prevozio sirijskog predsednika Bašara al Asada, izgubio je signal ubrzo nakon poletanja, iznad grada Homs, koji drže pobunjenici, pokazuju veb-stranice za praćenje letova, piše Al Džazira.
08. 12. 2024. u 09:32
"UMRO" PA USTAO IZ SANDUKA: Pećinci oblepljeni čituljama, on napravio lažnu sahranu i sve snimio - krst i poslednje "Oče naš" (VIDEO)
"DA TI oblepiš cele Pećince sa svojim umrlicama, i posle praviš sprdačinu?!"
11. 12. 2024. u 18:08
Komentari (0)