OVAKVU JOŠ NISTE JELI - PREUKUSNO: Posna musaka od oslića

Novosti online

01. 12. 2023. u 07:00

Napravite musaku na drugačiji način. Biće preukusna, i držaće vas dugo sitim.

ОВАКВУ ЈОШ НИСТЕ ЈЕЛИ - ПРЕУКУСНО: Посна мусака од ослића

Foto Shutterstock

Potrebno je:

* 500 g krompira

* 300 g fileta oslića
* 100 g biljnog kačkavalja
* 3 čena belog luka
* veza peršuna
* 100 ml ulja
* 50 ml vode
* so, biber

Priprema:

Izgnječite beli luk, pa ga utrljajte u posoljene i pobiberene filete ribe. U posebnoj posudi napravite preliv od nasečenog peršunovog lista, začina, ulja i vode. Krompir isecite na tanke kolutove i polovinu poslažite u posudu za pečenje. Pospite polovinom preliva, pa prekrijte filetima ribe. Preko ribe slažite drugi deo krompira, nalijte preostalim prelivom i pecite u rerni oko 25 minuta na 200 stepeni. Pred kraj pečenja pospite narendanim biljnim kačkavaljem i vratite nekoliko minuta da se zapeče.

Servirajte sa zelenom salatom ili kuvanim povrćem.

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar