OVAKO FRANCUZI SPREMAJU PILEĆE MESO: Sočan, začinjen i veoma ukusan obrok koji se sprema brzo

Tatjana Marković

22. 10. 2023. u 13:00

PILETINA Marengo poreklo vuče iz Francuske.

ОВАКО ФРАНЦУЗИ СПРЕМАЈУ ПИЛЕЋЕ МЕСО: Сочан, зачињен и веома укусан оброк који се спрема брзо

Foto: Printskrin Jutjub/ Tripod Production (Rašina kuhinja)

Pileće belo meso najzahvalniji je komad mesa za pripremu ručka jer ga svi vole a brzo se sprema. Danas vam donosimo recep za veoma ukusan obrok, čiji je recept originalno francuski, a za nas ga je prilagodio kuvar Raša Vlačić.

Potrebno je:

300g pilećeg filea
1 crni luk
50g šampinjona
2 čena belog luka
1 paprika
1 šaradajz
Prstohvat soli
Čaša paradajz sok
½ čaše belog vina
Kašika meda
Peršun

Foto: Printskrin Jutjub/ Tripod Production (Rašina kuhinja)

Priprema:

Pileći file rastanjiti na dva dela. U zagrejani tiganj staviti piletinu da se prži. Beli i crni luk, papriku i paradajz iseckati na kockice, šampinjone na četvrtine. U istom tiganju u kom se pržila piletina ubaciti povrće. Naliti paradajz sokom i belim vinom. Sjediniti piletinu i povrće, i ostaviti da se krčka još par minuta. Na kraju dodati med. Radi dekoracije, dodati peršun.

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Snaga zajedništva i solidarnosti