OVAKO FRANCUZI SPREMAJU PILEĆE MESO: Sočan, začinjen i veoma ukusan obrok koji se sprema brzo
PILETINA Marengo poreklo vuče iz Francuske.
Foto: Printskrin Jutjub/ Tripod Production (Rašina kuhinja)
Pileće belo meso najzahvalniji je komad mesa za pripremu ručka jer ga svi vole a brzo se sprema. Danas vam donosimo recep za veoma ukusan obrok, čiji je recept originalno francuski, a za nas ga je prilagodio kuvar Raša Vlačić.
Potrebno je:
300g pilećeg filea Foto: Printskrin Jutjub/ Tripod Production (Rašina kuhinja)
1 crni luk
50g šampinjona
2 čena belog luka
1 paprika
1 šaradajz
Prstohvat soli
Čaša paradajz sok
½ čaše belog vina
Kašika meda
Peršun
Priprema:
Pileći file rastanjiti na dva dela. U zagrejani tiganj staviti piletinu da se prži. Beli i crni luk, papriku i paradajz iseckati na kockice, šampinjone na četvrtine. U istom tiganju u kom se pržila piletina ubaciti povrće. Naliti paradajz sokom i belim vinom. Sjediniti piletinu i povrće, i ostaviti da se krčka još par minuta. Na kraju dodati med. Radi dekoracije, dodati peršun.
(Stil)
Preporučujemo
NEVEROVATNO OTKRIĆE U RUMUNIJI: Koristila kamen kao držač za vrata, ispostavilo se da vredi milion evra
KAŽU da je nečije smeće nečije blago, ali komad „kamena“ koji je decenijama držao vrata otvorenim predstavlja blago po gotovo svačijim standardima.
09. 12. 2025. u 16:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)