JEDNOSTAVNA PRIPREMA, A FANTASTIČAN UKUS: Probajte češki kolač - kremast, sočan, tražićete parče više (VIDEO)

Novosti online

21. 10. 2023. u 20:30

OVAJ kremasti češki kolač je uvek dobrodošao na trpezama širom Srbije.

ЈЕДНОСТАВНА ПРИПРЕМА, А ФАНТАСТИЧАН УКУС: Пробајте чешки колач - кремаст, сочан, тражићете парче више (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub/ Kuhinja Valentina Mašković

Pored tradicionalnih kolača kao što su šampita ili urmašice, Srbi obožavaju i kremaste slatkiše koji se pripremaju od već dostupnih namirnica:

Sastojci za biskvit:

5 jaja

200gr. šećera
200gr. oštrog brašna
1 kašika voda
2 kašike kakaa

Preliv za biskvit:

150ml. mleka

1 vanilin šećer

Fil krem:

1/2l. mleka

200gr. šećera
2 vanil šećera
5 kašike brašna
250gr. putera ili margarina

Šam:

5 belanaca

200gr. šećera
Sok od 1/2 limuna
Malo vode - 2 do 3 kašike

Foto: Printskrin Jutjub/ Kuhinja Valentina Mašković

Priprema:

Umutiti penasto 5 belanaca i dodajte 200 grama šećera i mutite. Potom dodajte 5 žumanaca, a zatim dodajte jednu kašiku vode, oštro brašno i 2 kašike kakaa. Lagano promešajte a zatim pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta na 180 stepeni Celzijusa.

Kada se ispeče i prohladi, biskvit okrenite u pospite sa prelivom od mleka i vanil šećera. Ostavite biskvit da lepo upije mleko.

Fil pravite tako što umutite žumanca, šećer i vanil šećer. Dodajte mleko i mutite, a onda dodajte 5 kašika mekog brašna. Stavite sve na ringlu da se zagreje i zgusne kao puding. U prohlađen fil dodajte puter ili margarin.

Napravite šam od belanaca, šećera, soka od pola limuna i malo vode.

Složite kolač tako što ćete na biskvit da dodate žuti fil, a onda i šam.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana