IZUZETNO LAKO: Najjednostavniji recept za punjene paprike

Novosti online

07. 02. 2023. u 18:00 >> 11:04

Ovaj izuzetno lak recept za punjene paprike je ujedno i tradicionalan koji se priprema za 30 minuta.

ИЗУЗЕТНО ЛАКО: Најједноставнији рецепт за пуњене паприке

Foto: Shutterstock

Punjene paprike se obično prave od babura, ali i od crvenih šilja i kurtovki.

Punjene paprike - sastojci:

1 crni luk

 6 paprika (4 babure)
4 veća paradajza
300 grama mlevenog mesa
šoljica piniča
kašika crvene paprike
biber, so

Kako se prave punjene paprike:

Najukusnije su paprike kada je mleveno meso mešano - svinjsko i juneće. Crni luk se očisti, iseče i izdinsta. Meso se doda i isprži sa začinima. Kada promeni boju dodaju se pirinač i crvena paprika.

Dok se meso dinsta očiste se paprike. U istoj šerpi mogu da se kuvaju i punjene tikvice, jer je tako jelo ukusnije.

Izdinstanim mesom i pirinčem se napune paprike i svaka se zatvori parčetom paradajza, poput kapice. Paprike se ređaju u šerpi i preostali paradajz se "ugura" između paprika i tikvica. Izmešu paprika se sipa kašičica suvog začina, a neke domaćice dodaju i kašičicu šećera, jer je paradajz kiseo.

Paprike se zaliju šoljom vode i sačeka se da provriju i otpuste svoju tečnost, pa se tek onda, ukoliko je potrebno doda voda. Uvek se dodaje topla voda.

Paprike se kuvaju dok ne omeknu, oko 45 minuta. Čim jelo provri smanji se vatra na pola. Ovaj isti recept važi i za babure.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar