JEDNA OD NAJLEPŠIH PITA: Šareni burek

Novosti online

18. 03. 2024. u 07:00

RASPAMETIĆE vas ukusom.

ЈЕДНА ОД НАЈЛЕПШИХ ПИТА: Шарени бурек

Foto Shutterstock

Sastojci:

 Za testo: 

* 500 g brašna

* 300 ml vode
* 2 kašičice soli

 Za fil: 

* 300 g krompira

* 300 g mlevenog mesa
* 1 crni luk
* ulje
* biber
* so

 Za preliv: 

* 250 ml vode

* 1 kašika ulja
* 1 kašičica soli

Priprema:

U posudu sipati brašno, so i promešati. Sipati mlaku vodu, zamesiti fino testo i ostaviti da stoji 5 minuta, pa ga premesiti.

Podeliti na tri loptice, pa ih malo razvući oklagijom. Odozgo ih nauljiti, pokriti krpom, te ostaviti na toplom mestu 30 minuta.

 Za fil: 

Krompir oljuštiti, iseći na kockice, a luk iseckati što sitnije. Pomešati i dodati meso. Posoliti, pobiberiti, dodati malo ulja i dobro promešati. Kolut testa nežno razvući na pamučnom stolnjaku. Preko rasporediti fil i pomoću stolnjaka urolati.

Postupak ponoviti s ostalim kolutovima testa i jufke ređati u podmazan okrugli pleh ukrug. Burek malo poprskati uljem i staviti da se peče na 250 stepeni.

Čim porumeni, temperaturu smanjiti na 180 stepeni i peći još pola sata. Pet minuta pre kraja, prokuvati nauljenu i posoljenu vodu i preliti burek.

Vratiti u rernu još 2-3 minuta da upije i sve i zapeče se.

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!