MEKA JE I PUNOG UKUSA, A UZ AJVAR JOŠ SOČNIJA: Recept za proju sa krompirom

Novosti online

10. 01. 2024. u 13:00

PROJA sa krompirom je jednostavna za pravljenje, ali vrlo meka i punog ukusa. Dobra stvar je što sastojke i količinu možete prilagođavati po želji.

МЕКА ЈЕ И ПУНОГ УКУСА, А УЗ АЈВАР ЈОШ СОЧНИЈА: Рецепт за проју са кромпиром

Foto Shutterstock

Proja sa krompirom je jedna od varijacija za pravljenje proje. Nakon pečenja bude meka, a krompir joj daje puniji ukus. Recept za proju sa krompirom je u ovom slučaju sa pavlakom i sitnim sirom. Za veću količinu duplirajte smesu.

Potrebno:

* 500 g krompira

* 130 g palente ili kukuruznog griza
* 130 g brašna
* 60 ml ulja
* 2 jajeta
* 100 ml kisele pavlake ili jogurta
* 125 g sitnog sira
* so po ukusu
* ulje za podmazivanje pleha
* 1/2 praška za pecivo

Recept za proju sa krompirom:

 Korak 1

Pripremite sve sastojke:

Sve sastojke za proju sa krompirom izvadite i unapred pripremite, kako bi bili spremni za korišćenje.

 Korak 2 

Pripremite krompir:

Da biste napravili proju sa krompirom prvo oljuštite krompire, sitno ih iseckajte, kuvajte pola sata i procedite. Nakon toga jaja umutite viljuškom i u njih ubacite, pavlaku, so, brašno i palentu i dobro promešajte. Nakon toga dodajte sitan sir, ulje i prethodno skuvani krompir, a potom dobro promešajte. Celu smešu stavite u tepsiju koja je prethodno nauljena, rasporedite i pecite na 200 stepeni oko pola sata.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)