ODMAH ĆE NESTATI SA STOLA: Posne breskvice, najlepši kolači za svaku trpezu
Ukrasiće svaku svečanu trpezu. Ako volite breskvice, možete da ih napravite posne. Nimalo ne zaostaju za onim mrsnim, podjednako su fenomenalne.
Potrebno:
* 100 g šećera
* 100 ml ulja
* 100 ml sojinog mleka
* 400 g brašno
* 12 g praška za pecivo
Za preliv:
* 100 g šećera
* 1 kašika džema
Za dekoraciju:
* džem
Priprema:
Prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. Onda pomešajte šećere, mleko i ulje pa dodajte brašno i prašak za pecivo i zamesite testo. Rukom oblikujte loptice i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Potom loptice malo izdubite, da napravite rupicu u koju ćete sipate džem. Za preliv pomešajte šećer, vodu i džem i kuvajte uz mešanje, dok se šećer ne rastvori. Svaku lopticu ubacite u napravljeni preliv pa vratite u pleh. Zatim ih punite džemom, spojite dve loptice pa valjajte u šećer. Prijatno!
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete
RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
27. 05. 2024. u 18:27
„ŽOGO BONITO“ ZA MALOG OGIJA: „Dečak leptir“ nastavlja borbu uz podršku heroja iz Superlige humanosti
FONDACIJA Mozzart za svaki pogodak u domaćem prvenstvu izdvaja 10.000 dinara, a najbolji igrač aprila Vinisijus Melo usmerio humanitarni fond za lečenje Ognjena Bojkovića
24. 05. 2024. u 16:00
MOMAK NA MATURU DOŠAO OBUČEN KAO BAKA: Sa njim došli i "unuci" - "Ja sam ih othranila!" (VIDEO)
MOMAK iz Bijeljine nasmejao je region kada je na maturskoj večeri Poljoprivredne i medicinske škole, za razliku od svojih vršnjaka, došao u nešto neobičnijoj odeći.
27. 05. 2024. u 09:15
Komentari (0)