SVEŽE I VRUĆE, A GOTOVE ZA MANJE OD POLA SATA: Samo tri sastojka, "lenje" lepinje
OD tri sastojka koja svi imaju kod kuće napravite savršeno ukusne lepinje. Možete da ih služite sa namazima za doručak.
Foto Pixabay free images
Ako niste bili do pekare po svež hleb ili pecivo, ne brinite. Kod kuće na brzinu možete da napravite najlepše lepinje i to samo od tri sastojka. Ovde je glavni sastojak samopodižuće brašno koje možete da napravite kod kuće od dva sastojka i za pet minuta. Sve ostalo imate kod kuće, a sveže i vruće lepinje će biti gotove za manje od pola sata.
Uživajte!
Sastojci:
* 6 kašika majoneza
* 240 g samopodižućeg brašna
* 240 ml mleka
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, mleko i majonez. Umesite testo i podelite na jednake delove. Oblikujute loptice i malo spljoštite rukama kako biste oblikovali lepinje. Poređajte u pleh koji ste premazali uljem i pecite lepinje u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta.
(StvarUkusa)
Preporučujemo
10 NAJBRŽIH POSNIH RECEPATA: Za ručak, prave se za 15 minuta i siti ste ceo dan
29. 11. 2023. u 13:53
SUKOB NAM JE PRED VRATIMA Rute upozorava: Mi smo sledeća meta Rusije
RUSIJA bi mogla da bude spremna da upotrebi vojnu silu protiv NATO-a u narednih pet godina, smatra generalni sekretar NATO-a Mark Rute.
11. 12. 2025. u 15:46 >> 16:40
OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne
SREĆKO Stefanović (22), Saša Stanković (22) i Dalibor Petrović (24) oglašeni su danas krivim u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Stanimira Brajkovića (74) na bezobziran i nasilnički način u zatvoru Padinska Skela početkom februara 2024. godine. Ovom prvostepenom presudom Stefanović je osuđen na 19 godina zatvora, a Stanković i Petrović na po 18 godina.
11. 12. 2025. u 16:22
PEJAKOVIĆ: Srbi su skupo platili LAŽ o Jugoslaviji, koja traje od '45 i plaćaćemo je još
GLUMAC Nikola Pejaković oduševljava publiku širom regiona ulogom Momčila u seriji "Tvrđava", koja se bavi ratnim devedesetim i raspadom nekadašnje države Jugoslavije.
13. 12. 2025. u 15:33
Komentari (0)