SVEŽE I VRUĆE, A GOTOVE ZA MANJE OD POLA SATA: Samo tri sastojka, "lenje" lepinje

Novosti online

29. 11. 2023. u 15:49

OD tri sastojka koja svi imaju kod kuće napravite savršeno ukusne lepinje. Možete da ih služite sa namazima za doručak.

СВЕЖЕ И ВРУЋЕ, А ГОТОВЕ ЗА МАЊЕ ОД ПОЛА САТА: Само три састојка, лење лепиње

Foto Pixabay free images

Ako niste bili do pekare po svež hleb ili pecivo, ne brinite. Kod kuće na brzinu možete da napravite najlepše lepinje i to samo od tri sastojka. Ovde je glavni sastojak samopodižuće brašno koje možete da napravite kod kuće od dva sastojka i za pet minuta. Sve ostalo imate kod kuće, a sveže i vruće lepinje će biti gotove za manje od pola sata.

Uživajte!

Sastojci:

* 6 kašika majoneza

* 240 g samopodižućeg brašna
* 240 ml mleka

Priprema:

U posudi pomešajte brašno, mleko i majonez. Umesite testo i podelite na jednake delove. Oblikujute loptice i malo spljoštite rukama kako biste oblikovali lepinje. Poređajte u pleh koji ste premazali uljem i pecite lepinje u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta.

(StvarUkusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)