NEMOGUĆA PITA: U Americi su svi ludi za ovim slatkišom koji u sebi ima sastojak koji svi obožavaju
Iako se najčešće priprema s kokosom, nemoguća pita se može praviti i sa jabukama, limunom, pa čak i povrćem, poput spanaća i blitve. Nemoguća pita je toliko jednostavna za pripremu, da se mogu usuditi da je prave i početnici. Navodno je nastala u Americi, a tradicionalno se poslužuje uz kafu i kuglu sladoleda.
Foto Jutjub/Printskrin
Sastojci:
- 4 jajeta
- 3/4 šolje šećera
- 4 kašike putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- 1/2 šolje brašna
- 2 šolje mleka
- 1 šolja komadića kokosa
Priprema:
Jaja, šećer, puter i vanilu umutite mikserom. Dodajte muskatni oraščić, brašno i mleko pa mutite mikserom. Žicom umešajte kokos.
Posudu za pečenje zamastite i ulijte smesu. Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 55 minuta. Čačkalicom proverite da li je gotova pa je izvadite da se dobro ohladi.
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
ĐAK NASMEJAO SRBIJU: Evo kako je na kontrolnom odgovorio na pitanje o nazivu naše HIMNE: "Detetu bih dao DESETKU"
GREŠKE iz školskih svezaka ponekad umeju da izmame najšire osmehe, što potvrđuje i situacija u kojoj se našao jedan mališana iz Srbije. Sve je počelo kada je njegova mama na internetu podelila njegove odgovore sa kontrolnog zadatka iz predmeta Svet oko nas. Jedan od njih oduševio je korisnike društvenih mreža.
05. 12. 2025. u 11:27
Komentari (1)