PUNJENA POGAČA: Hrskava spolja, sočna iznutra! (RECEPT/VIDEO)
PREDLOG za doručak ili ručak za sve kojima treba dosta energije tokom dana.
Baka iz Bakine kuhinje je za danas izabrala ukusnu punjenu pogaču koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Sastojci za testo:
300 ml mleka
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
550-600 gr brašna
malo soli
Sastojci za nadev:
300 gr sira feta
3 kašike rendanog kačkavalja
1 jaje
malo peršunovog lista
1 jaje
Premazivanje:
1 žumance
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da odmara 15 min. Sir izdrobiti viljuškom dodati pavlaku, jaje šunku i peršunov list i sjediniti..
Testo razvući okruglo pa prebaciti u pleh. Staviti na sredinu manji tanjir, pa krajeve trakasto iseći. Sir ređati u krug na ivicu između traka i linije od kruga koji je napravio tanjir. Trake presavijati ka unutrašnjosti kao što je prikazano u videu.
U sredinu istresti ostatak nadeva, poravnati. Pokriti da naraste, pa premazti žumancetom i posuti semenkama.
Peći na 190 stepeni C oko 40 min.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA: Voćna torta sa piškotama (FOTO/VIDEO)
06. 07. 2023. u 11:00
IDEALAN RECEPT ZA BRZ RUČAK: Danas spremamo zapečenu testeninu sa mesom (VIDEO)
27. 06. 2023. u 07:00
POSNE PAPRIKE SA PROSOM: ''Ovako ukusne još nisam jela''- poručuje baka ( VIDEO)
26. 06. 2023. u 09:00
NEVEROVATAN SNIMAK IZ BEOGRADA: Veliko nevreme nosilo ljude po ulicama, ne mogu da se zaustave (VIDEO)
PRAVI potop nastao je sinoć na ulicama Beograda kada se na prestonicu sručilo veliko nevreme.
22. 05. 2024. u 12:40
BIVŠI DRŽAVNI SEKRETAR NEMAČKE O REZOLUCIJI: Pa mi smo bombardovali Srbe uranijumom, zašto se pitanje genocida ne pokrene protiv država NATO?
NEKADAŠNjI državni sekretar Ministarstva odbrane Nemačke i potpredsednik Parlamentarne skupštine OEBSA Vili Vimer, ocenio je da insistiranje Nemačke na Rezoluciji o Srebrenici pred Generalnom skupštinom UN ostavlja gorak ukus.
22. 05. 2024. u 13:58
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)
ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.
20. 05. 2024. u 11:53
Komentari (0)