HRSKAVA PITA SA SPANAĆEM: Idealna za večeru (VIDEO)

Novosti online

15. 03. 2023. u 18:00 >> 17:50

Pitu sa spanaćem vole i oni koji ne vole spanać

ХРСКАВА ПИТА СА СПАНАЋЕМ: Идеална за вечеру (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Recept za pitu sa spanaćem

  • 1/2 kg gotovih kora
  • 300 g svežeg spanaća
  • 250 g sira
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 2 jaja
  • malo praška za pecivo
  • soli, ulja

Priprema:

Izdrobiti sir, dodati jaja, pavlaku i malo praška za pecivo i izjednačiti. Raširiti koru na sto, pa pouljiti malo uljem.

Dodati drugu koru preko nje takođe malo poprskati uljem, pa premazati nadevom preko cele kore. Prekriti trećom korom, pa ponoviti pouljiti. Premazati sve, saviti ivice i urolovati.

Ređati u podmazan pleh. Premazati rolnice uljem i peći na 200 stepeni stepeni oko 40 min. Služiti toplu uz čašu jogurta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIJE SVE IZAŠLO U JAVNOST! Slobodan Vojinović otkriva za Novosti šta je sve Đoković doživeo na Rolan Garosu i zašto se to desilo