KREMLJ: Rusija želi da prijateljstvo sa svim zemljama, a ne obmanu i dvostruke standarde

Novosti onlajn

23. 05. 2021. u 14:43

RUSIJA želi da razvija prijateljske odnose sa svim zemljama, ali to prijateljstvo treba da bude upravo prijateljstvo, a ne mentorstvo, diktat, ne obmana i ne dvostruki standardi, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za televiziju „Rusija 1“.

КРЕМЉ: Русија жели да пријатељство са свим земљама, а не обману и двоструке стандарде

Foto AP

- Predsednik je potpuno jasno istakao konstantu našeg pogleda na svet. Želimo da budemo prijatelji sa svima, ali to prijateljstvo treba da bude upravo prijateljstvo. Ne mentorstvo, ne diktat, ne obmana i ne dvostruki standardi, već prijateljstvo. I mi znamo kako da budemo prijatelji - odgovorio je Peskov na pitanje na koje države je predsednik Rusije Vladimir Putin mislio kada je obećao da će „izbiti zube“ onima koji žele da „odgrizu“ deo zemlje.

Peskov je, pri tome, naglasio da Rusija neće dozvoliti da neko polaže pravo na nešto njeno.

- Ali nikada nikome nećemo dozvoliti da polaže pravo na nešto naše. I dovoljno smo snažni i moćni da nikome ne dozvolimo da to učini - dodao je portparol.

Putin je na sastanku organizacionog odbora Pobeda 20. maja podsetio na neke javne izjave u kojima je izraženo nezadovoljstvo činjenicom da bogatstvo Sibira pripada samo Rusiji i obećao da će „izbiti zube“ onima koji požele da nešto „odgrizu“ od zemlje.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet