VEĆA CENA KEROZINA, KATANAC NA KRATKE LETOVE: Moguća naslednica Merkelove najavljuje poskupljenje avio-karata na jesen

I. Stanojević

20. 05. 2021. u 17:54

UKOLIKO kandidatkinja nemačke stranke Zelenih, Analena Berbok, postane na jesen nova kancelarka u Berlinu, može se očekivati poskupljenje avio-karata, najavljuje tamošnja štampa. Berbokova, naime, najavljuje da će to zahtevati zbog zaštite klime koja, kako kaže, "podrazumeva samo odricanja i ništa drugo".

ВЕЋА ЦЕНА КЕРОЗИНА, КАТАНАЦ НА КРАТКЕ ЛЕТОВЕ: Могућа наследница Меркелове најављује поскупљење авио-карата на јесен

Analena Berbok, kopredsednica Zelenih / Foto AP

Oporezivanje letova i ukidanje kratkih linija biće takođe posledica stava zelenih da poreskim novcem ne subvencionišu kerozin. S druge strane, daleka putovanja nisu rentabilna železnicom, pa će dugoprugaši na nebu biti u nešto povoljnijoj situaciji, ako Berbokova bude naslednica Angele Merkel.

Rajniše cajtung komentariše da "poskupljnje avionskih karata i goriva, ostavlja gorak ukus, jer kao da služi tome da razgali klijentelu zelenih, prisiljavajući druge da se odreknu letenja i vožnje, dok sama dobrostojeća klijentela još više uživa u svojim privilegijama".

- Zelenoj kandidatkinji bilo bi pametnije da tom klimatskom moralnom batinom mlati po sopstvenom miljeu - zaključuje ovaj list.

ZELENI NA ČELU

PREMA najnovijim sondažama javnog mnjenja u Nemačkoj, zeleni i demohrišćani imaju po četvrtinu biračkog tela. Slede socijaldemokrate sa 15, desničarska Alternativa za Nemačku i liberali po 11 i levica sa osam odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna