GORI BLISKI ISTOK: Krvoploliće u Jemenu, Huti napali vladine snage

Novosti onlajn

19. 05. 2021. u 19:18

DVANAEST ljudi je ubijeno ili ranjeno danas, u obnovljenim sukobima zajedničkih jemenskih snaga međunarodno priznate vlade i grupe "Ansar Alah", u provinciji Hodejda, na zapadu Jemena.

ГОРИ БЛИСКИ ИСТОК: Крвоплолиће у Јемену, Хути напали владине снаге

Foto: Depositphotos

Jemenski vojni izvor rekao je da je grupa pripadnika "Ansar Alah" pokušala da napreduje prema gradu Hajes, jugoistočno od Hodejde, sa severozapadne strane grada, nakon što je pojačanje grupe stiglo u Al- Adenski trougao.

Dodao je da su se sukobi između dve strane odvijali više od dva sata, što je rezultiralo ubijanjem trojice naoružanih pripadnika "Ansar Alaha", kao i jedan pripadnik snaga jemenske vlade, dok je 8 sa obe strane ranjeno.

Sukobi su usledili nekoliko dana nakon nasilnih sukoba između dve strane, prošlog četvrtka, u sektorima Kilo 16 (istočno od grada Hodejda), Al-Duraimi i Al-Tuhaita, južno od Hodejde, ostavivši 5 mrtvih i 9 ranjenih.

Od 26. marta 2015. godine, Saudijska Arabija predvodi vojnu koaliciju arapskih i islamskih zemalja, u znak podrške međunarodno priznatoj jemenskoj vladi, u njenim naporima da povrati glavni grad, Sanu i velika područja u Jemenu, nad kojima je "Ansar Alah" preuzeo kontrolu krajem 2014. godine.

S druge strane, grupa "Ansar Alah" vrši napade dronovima, balističkim raketama i čamcima natovarenim bombama, gađajući saudijske i jemenske snage unutar Jemena i na teritoriji Kraljevine.

(SrbijaDanas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...