PREMINUO JEDAN OD NAJOKRUTNIJIH SERIJSKIH UBICA: Mišel Furnire umro u zatvoru - Godinama silovao i ubijao devojčice i devojke

Novosti online

10. 05. 2021. u 20:40

MIŠEL Furnire, jedan od najozloglašenijih serijskih ubica, umro je u zatvorskoj bolnici u Parizu u 79. godini, nakon više od 20 godina provedenih iza rešetaka.

ПРЕМИНУО ЈЕДАН ОД НАЈОКРУТНИЈИХ СЕРИЈСКИХ УБИЦА: Мишел Фурнире умро у затвору - Годинама силовао и убијао девојчице и девојке

Foto: EPA

Njegova supruga i saučesnica u stravičnim zločinima i dalje služi svoju kaznu, objavio je javni tužitelj.

Furnire, kojeg su mediji prozvali "Čudovište iz Ardena", osuđen je 2008. za silovanje ili pokušaj silovanja, kao i ubistvo sedam devojčica i devojaka između 12 i 22 godine.

Njegov ubilački pohod trajao je više od decenije, od 1987. do 2001.

Foto: EPA

 

Služio je dve kazne doživotnog zatvora nakon što ga je sud 2018. osudio na doživotnu robiju zbog ubistva partnerke jednog mafijaša.

Furnire, koji je bio opčinjen nevinim devojčicama, uhapšen je 2003. nakon što je 13-godišnjakinja uspela da pobegne iz kombija i pozove policiju.

Većinu zločina počinio je na području Ardena, severne Francuske i Belgije.

U hvatanju, mučenju i ubistvima mladih devojaka pomagala mu je supruga Monik Olivije, koja je osuđena na 28 godina zatvora, gde se još uvek nalazi.

Francuska štampa ih je nazvala "dijaboličnim, pedofilskim parom".

Policija je više puta propustila šansu da ga uhapsi, a lekcije koje je naučili pomogle su u reformi postupanja prilikom istrage serijskih ubistava.

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILA SE MELANIJA TRAMP: Moramo da se ujedinimo, moramo da hranimo seme slobode