TRAGEDIJA U FRANCUSKOJ: Dve lavine u Alpima, stradalo najmanje sedam osoba

Tanjug

08. 05. 2021. u 21:29

NAJMANjE sedam osoba poginulo je danas u dve odvojene lavine u departmanu Savoa u francuskim Alpima, saopštile su lokalne vlasti.

ТРАГЕДИЈА У ФРАНЦУСКОЈ: Две лавине у Алпима, страдало најмање седам особа

Foto: Depositphotos

Prva lavina dogodila se oko podneva u oblasti u kojoj se nalazi skijalište Valuar, kada su stradala četiri planinara, starosti između 42. i 76 godina, navode vlasti perfekture Savoa.

U drugoj lavini u podnožju vrhai Puri poginule su još tri osobe, dodaju vlasti ove perfekture, a prenosi AP.

Vlasti prefekture Savoa, koja se graniči sa Italijom, pozvale su planinare, skijaše i druge ljude da budu oprezni, navodeći da blage vremenske prilike, kakve se sada beleže nakon obilnih snežnih padavina protekle nedelje, mogu da izazovu lavine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar