SEVERNA KOREJA UPOZORILA STANOVNIKE: Leci iz Južne Koreje mogli bi da sadrže virus korone

Tanjug

07. 05. 2021. u 19:42

DRŽAVNI mediji Severne Koreje objavili su upozorenje stanovništvu u vezi letaka koji putem balona stižu iz pravca Južne Koreje, navodeći da bi mogli da sadrže virus korone.

СЕВЕРНА КОРЕЈА УПОЗОРИЛА СТАНОВНИКЕ: Леци из Јужне Кореје могли би да садрже вирус короне

Foto: Tviter/@martyn_williams/@nknewsorg

Državni list Rodong Sinmun pozvao je ljude da ne uzimaju letke.

- Čak i kada naiđemo na nepoznate predmete koji lete u vazduhu, moramo ih smatrati kao mogući izvor zloćudnog virusa, a ne prirodni fenomen - upozorio je list, prenosi danas Gardijan.

Istovremeno, stanovnici su upozoreni da je bolje da u takvim situacijama "stanu i razmisle" u skladu sa smernicama za kovid 19.

Upozorenje je objavljeno istog dana kada je južnokorejska policija izvršila upad u prostorije jednog aktiviste koji je ispričao da je koristio balone da putem njih distribuira stotine hiljada propagandnih letaka u pravcu Severne Koreje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...