RUSKI SENATOR: Jedini mogući oblik postojanja Ukrajine – zavisnost od Zapada

Novosti onlajn

05. 05. 2021. u 15:37

RUSKI senator Aleksej Puškov izjavio je da Ukrajina „nema i ne može imati“ nezavisnu spoljnu politiku, kao ni suverenitet, istakavši da je zavisnost Ukrajine od Zapada „jedini mogući oblik postojanja“ te zemlje.

РУСКИ СЕНАТОР: Једини могући облик постојања Украјине – зависност од Запада

Foto: pixabay

Prema mišljenju Puškova, to je uslovljeno time što je kroz istoriju ukrajinska teritorija uvek tražila spoljne pokrovitelje i uvek je od nekog zavisila – od Rusije, Švedske, Poljske, Austrougarske, Nemačke.

- Nepostojanje istorijske državnosti je teško prevazići: za 30 godina formalno nezavisnog postojanja, Ukrajina ga još nije prevazišla. Otuda i sadašnja nedvosmislena zavisnost od Zapada i, pre svega, od SAD kao jedini mogući oblik postojanja savremene Ukrajine - napisao je senator na Telegramu.

Kako je istakao, u Ukrajini ne postoji elita koja je sposobna za samostalno razmišljanje i ponašanje, već samo ljudi koji su se slučajno našli na vlasti i koji traže pokrovitelje i finansijske donatore.

Povod za komentar ruskog senatora bila je izjava predstavnika delegacije Kijeva u Trilateralnoj kontakt-grupi za Donbas Leonida Kravčuka o tome da bi mišljenje Ukrajine o Minskim sporazumima moglo da se formira nakon sastanka predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i DŽoa Bajdena i mogućeg sastanka predsednika Ukrajine i Rusije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)