LIDER DONJECKA UPOZORIO: "Situacija sve napetija - danas je 7 puta prekršen režim prekida vatre!"

Novosti onlajn

01. 05. 2021. u 14:37

SITUACIJA u Donbasu se ne smiruje, Ukrajina redovno koristi artiljeriju i minobacače, rekao je šef samoproglašene Donjecke narodne republike Denis Pušilin.

ЛИДЕР ДОЊЕЦКА УПОЗОРИО: Ситуација све напетија - данас је 7 пута прекршен режим прекида ватре!

Foto: Depositphotos/Printscreen

- Nažalost, ne postaje mirnije... Od septembra je počelo pogoršavanje. Velika napetost traje od decembra, decembar-januar i dalje vidimo da se situacija zaoštrava, uzimajući u obzir količinu tehnike i ljudstva koji je koncentrisan. Sada, uprkos različitim izjavama o pokušajima da se čak postigne sporazum o poštovanju prekida vatre, nažalost, ne postaje mirnije - rekao je Pušilin.

Prema njegovim rečima, ukrajinska strana redovno krši primirje.

- Danas je sedam puta zabeleženo kršenje režima prekida vatre u Gorlovskom i Donjeckom pravcu. I tu je korišćen minobacač, artiljerija - istakao je Pušilin.

Nakon što su 27. jula 2020. godine stupile na snagu dodatne mere uz režim prekida vatre, kako je kazao, „to je nekako trajalo oko mesec dana, manje-više“.

Nešto ranije, predstavnik Narodne milicije DNR saopštio je da su ukrajinske snage postavile 114 protivtenkovskih mina u blizini naselja Širokino, koje je pod kontrolom Kijeva, u neposrednoj blizini kuća, puteva i oranica.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)