BAJDEN BI DA STIGNE KINU: Američkom transportnom sistemu potreban remont

tanjug

01. 05. 2021. u 00:29

PREDSEDNIK SAD Džo Bajden posetio je danas železničku stanicu Amtrak kako bi promovisao svoj predlog infrastrukture za 1,9 biliona dolara, rekavši da Sjedinjene Države "zaostaju" u poboljšanju svoje transportne mreže i da to moraju učiniti kako bi išli u korak sa Kinom.

БАЈДЕН БИ ДА СТИГНЕ КИНУ: Америчком транспортном систему потребан ремонт

FOTO: EPA

Poseta je bila deo Bajdenove turneje „Povratak Amerike na pravi put“, turneje koju je započeo u četvrtak u Džordžiji, a više destinacija očekuje se sledeće nedelje, navodi Rojters. Bajden je rekao da je američkom transportnom sistemu potreban remont, uključujući brže železničke linije poput onih u Kini.

- Trenutno zaostajemo za ostatkom sveta. Moramo da se setimo da smo konkurencija ostatku sveta - rekao je američki predsednik.

Bajden je kao američki senator godinama putovao vozom između svog rodnog grada Vilmingtona, Delavera i Vašingtona.

Izvršni direktor Amtraka Vilijam Flin predstavio ga je stoga danas u Filadelfiji kao „možda jednog od najvernijih mušterija Amtraka“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo