AKCIJA ITALIJANSKE POLICIJE: Uhapšeno 30 članova kriminalne organiizacije "Crna sekira" - pao je i vođa

Tanjug

26. 04. 2021. u 18:31

ITALIJANSKA policija saopštila je danas da je uhapsila 30 osoba osumnjičenih da pripadaju nigerijskoj kriminalnoj grupi “Crna sekira” koja operiše u mnogim regionima zemlje.

АКЦИЈА ИТАЛИЈАНСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшено 30 чланова криминалне органиизације Црна секира - пао је и вођа

Foto: EPA

Svi koji su uhapšeni su državljani Nigerije, a hapšenja su izvršena širom Italije. Osumnjičeni se suočavaju sa skoro 100 optužbi, uključujući zločinačko udruživanje, trgovinu drogom, ilegalnu imigraciju, prostituciju i internet prevare, prenosi Rojters.

Među pritvorenima je bio i navodni vođa Crne sekire u Italiji, identifikovan samo kao 35-godišnjak koji živi u Italiji.

Grupa Crna sekira pojavila se u Nigeriji devedesetih godina, vršeći ritualna ubistva, sakaćenja i silovanja pre nego što je razvila moćnu međunarodnu mrežu. Policija je saopštila da je većina zločina za koji se terete počinjena na Internetu, uključujući upotrebu bitkoina na mračnoj mreži za kupovinu broja kloniranih kreditnih kartica, koje su korišćene za kupovinu putem Interneta.

Ministarka unutrašnjih poslova Lučijana Lamorgeze rekla je da Italija ovim hapšenjem pokazuje svoju odlučnost u borbi protiv organizovanog kriminala.

- Ovo dokazuje sposobnost pravosuđa i policije da se bore protiv starih i novih mafijaških grupa koje pokušavaju da prošire svoj kriminalni domet i svoje poslovanje - navela je Lamorgeze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju