RUSKI SENATOR: Izjava britanskog obaveštajca je zajedljiva primedba!

Novosti onlajn

25. 04. 2021. u 15:28

IZJAVA šefa britanske obaveštajne službe da je Rusija sila koja slabi je „zajedljiva primedba“ koju će Rusija ignorisati, smatra ruski senator Sergej Cekov.

РУСКИ СЕНАТОР: Изјава британског обавештајца је заједљива примедба!

Foto: EPA

- Ovakav nastup ne može da ne uznemirava, ali u suštini to je samo zajedljiva primedba koju će, naravno, Rusija ignorisati, jer nema smisla davati na značaju takvim apsurdnim rečima - rekao je Cekov.

Prema njegovom mišljenju, Murove reči ukazuju na to da se Velika Britanija plaši Rusije, uprkos činjenici da ona nikome ne preti.

- Rusija nikome ne preti. Više puta smo to isticali na različitim nivoima - naglasio je senator.

On smatra da je izjava šefa britanske spoljnoobaveštajne službe usmerena na unutrašnju publiku, jer se ta zemlja sada suočava sa nizom ozbiljnih poteškoća.

- Upravo Velika Britanija s punim pravom može da se nazove silom koja slabi sa svim svojim rastućim problemima, uključujući i demografskim. I, očigledno, upravo njih Mur pokušava da sakrije od Britanaca - zaključio je Cekov.

Šef britanske spoljnoobaveštajne službe MI6 Ričard Mur izjavio je da je Rusija sila koja objektivno slabi u ekonomskom i demografskom smislu, ali istovremeno predstavlja jedan od najvažnijih problema.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)