ŠEFICA EK NAJAVILA: U narednih nekoliko dana ugovor sa Fajzerom za 1,8 milijardi doza

Tanjug

23. 04. 2021. u 15:40

EVROPSKA komisija će u narednih nekoliko dana zaključiti ugovor sa kompanijama "Biontek" i "Fajzer" za isporuku 1,8 milijardi vakcina protiv korona virusa u periodu od 2021. do 2023. godine, izjavila je danas predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

ШЕФИЦА ЕК НАЈАВИЛА: У наредних неколико дана уговор са Фајзером за 1,8 милијарди доза

Foto AP

-Radimo sa kompanijama ''Biontek'' i ''Fajzer'' na novom ugovoru- izjavila je Fon der Lajen na konferenciji za novinare u gradu Purs, u Belgiji, gde se proizvodi njihova vakcina, prenosi agencija Rojters.

Foto: Tanjug

Ovaj ugovor će, prema njenim rečima, obezbediti doze koje su neophodne za revakcinaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)