DEGUSTATORI VINA TRAŽE DA BUDU PRIORITET PRI VAKCINISANJU: Ako izgubimo čulo ukusa, ostaćemo bez posla

Novosti online

23. 04. 2021. u 23:58

FRANCUSKI degustatori vina žele žele da budu deo prioritetnih grupa za vakcinisanje protiv korona virusa jer strahuju da će izgubiti čulo mirisa ako se zaraze.

ДЕГУСТАТОРИ ВИНА ТРАЖЕ ДА БУДУ ПРИОРИТЕТ ПРИ ВАКЦИНИСАЊУ: Ако изгубимо чуло укуса, остаћемо без посла

Foto: TOOK

 Istraživanje tamošnjeg Saveza enologa pokazalo je da više od trećine degustatora koji su bili zaraženi tvrdi da je zaraza uticala na njihovu sposobnost da rade svoj posao.

Iz Saveza napominju i kako su zabrinuti svi u industriji vina. Naprimer, pojedinci koji su se školovali za enologe morali su da prekinu proces nakon što su se zarazili korona virusom s obzirom na važnost čula ukusa i mirisa za taj posao.

Predsednik Saveza Didier Fages saopštio je kako su poslali dopis i predsedniku Makronu i premijeru Kasteksu tražeći da degustatori vina budu među prioritetnim grupama za imunizaciju.

U obrazloženju zahteva naveli su da su čula ukusa i mirisa ključna za njihov posao. Kako su to slikovito objasnili, kad enolog izgubi čulo, to je isto kao kad muzičar nema instrument.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠAMAR VLASTIMA U KIJEVU: Ukrajina neće ući u NATO i EU