PALA NAPULJSKA KOMORA: Zaplenjeno 50 evra mafijaške imovine, dolijali "kontrolori" puteva kokaina

D. D. S.

19. 04. 2021. u 18:03

Italijanska policija uhapsila je 26 osoba i oduzela 50 miliona evra vrdnu imovinu u akciji sprovedenoj širom Italije protiv pripadnika napuljske mafijaške organizacije Kamora. Uhapšeni su pripadnici ove nadaleko "čuvene" mafijaške organizacije u Napulju, Salernu, Imperiji, Kosenci, Ankoni i regionu Emilija, prenosi Ansa. Policija je navela i da je u Pođomarinu otkriveno 62 eksplozivnih naprava koje su korišćene za zastrašivanje.

ПАЛА НАПУЉСКА КОМОРА: Заплењено 50 евра мафијашке имовине, долијали контролори путева кокаина

Foto: Tanjug/AP

Akcijom su bile obuhvaćene dve grupe Kamore - klan Fabrokino i grupa koju predvodi Rozario Đulijano, koji se trenutno nalazi u zatvoru odakle upravlja grupom uz pomoć devojke Tereze Kaputo, navela je policija. Ona je, kako se navodi, prilikom zatvorskih poseta dobijala instrukcije kako da upravlja grupom.

Policijskom akcijom je rasvetljeno nekoliko slučajeva iznude i zastrašivanja, kao i trgovina narkoticima koji su se isporučivali klanu Ndrangeta iz Kalabrije. Taj klan, kako se navodi, kontroliše evropsku trgovinu kokainom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OD BEOGRADA ZA SAMO DVA SATA: Odlične cene za prelepo letovalište - evo i gde se nalazi