MARKON NAJAVIO: Želim u skorije vreme da razgovaram sa Putinom!

Novosti onlajn

17. 04. 2021. u 22:53

PREDSEDNIK Francuske Emanuel Makron izjavio je da u skorijoj budućnosti želi da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

МАРКОН НАЈАВИО: Желим у скорије време да разговарам са Путином!

Foto: EPA

Kako prenose mediji, ova informacija je saopštena nakon sastanka Makrona sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim tokom njegove zvanične posete Parizu.

- Predsednik Francuske i njegov ukrajinski kolega su razgovarali i sa nemačkom kancelarkom Aneglom Merkel putem vido-linka. Oni su konstatovali da su zaključci pariškog samita održanog 9. decembra 2019. godine i dalje aktuelni. U skorijoj budućnosti će predsednik Francuske obaviti pregovore sa Putinom - navedeno je u saopštenju.

Ocenivši da je Donbas izuzetno složeno pitanje i da postoje veliki rizici od eskalacije tenzija, Makron je rekao i da je neophodno strogo poštovati Minske sporazume kako bi se pronašao put za političko rešavanje krize, dodaje se.

Kako su ranije preneli mediji, Zelenski, Makron i Merkelova su tokom trilateralnog sastanka pozali Rusiju da prekine gomilanje trupa kod ukrajinskih granica.

Naglasili su da je neophodna potpuna realizacija Minskih sporazuma s obe strane i istakli da će Nemačka i Francuska nastaviti sa svojim zalaganjima u normandijskom formatu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)