PENTAGON POTVRDIO: Snimci NLO su autentični

Tanjug

17. 04. 2021. u 20:16

AMERIČKO ministarstvo odbrane potvrdilo je da su snimci i fotografije koji su se ovih dana pojavili u javnosti i na sajtovima koji prate pojave neidentifikovanih letećih objekata - NLO autentični i da ih je zabeležila posada broda „Rasel“ na obali San Dijega u julu 2019. godine.

ПЕНТАГОН ПОТВРДИО: Снимци НЛО су аутентични

Foto: Printskrin

- Mogu da potvrdim da su navedene fotografije i video snimci zabeležili pripadnici mornarice - saopštila je portparolka Pentagona Sju Gaf za „Si-Bi-Es NJuz“.

Ona je naglasila da u cilju održavanja bezbednost i izbegavanja otkrivanja informacija koje bi mogle biti od koristi potencijalnim neprijateljima, Ministarstvo odbrane ne raspravlja javno o detaljima svojih posmatranja ili ispitivanja različitih pojava zabeleženih u vazdušnom prostoru, uključujući i ove upade označene kao neidentifikovane vazdušne pojave.

Gaf je rekla i da je Ministarstvo odbrane osnovalo Radnu grupu za NLO koja se bavi proučavanjem video snimaka poput ovih i drugih neobjašnjivih pojava, i da je to telo uključilo i ove incidente u svoja tekuća ispitivanja.

U decembru je u Kongresu izglasan zakon o finansiranju koji podrazumeva i direktivu direktoru Nacionalne obaveštajne agencije i Ministarstvu odbrane da u narednih šest meseci objavi izveštaj o ovakvim pojavama.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Filip

17.04.2021. 23:42

Ja mislim da sam ga u zadnje vreme par puta video i to iznad Beograda. Pošto nešto sitno što svetli ide mnogo brzo i samo stane na nebu i ne pomera se i tako stoji na nebu i odjednom nestane. Inače sada bi svi govorili da sam lud i da haluciniram, ali nisam jedini koji je to video.

Zeljko2806

18.04.2021. 01:45

@Filip - Филипе.. Није то никакав нло,већ сателити. Већином разних обавештајних служби. То што видиш да се креће брзо и светли,то је светлост мотора који се пали да би покренуо сателит. Стане када дође до потребне тачке. Некад и даље светли, некад се мотори поново угасе. Све зависи од дужине снимања или надгледања. Нагледао сам их се са својим друговима сваке ведре вечери на Космету, на граници за време рата.