NAPADNUTA TURSKA VOJSKA: Nova grupa zadala neočekivani udarac!

Novosti online

16. 04. 2021. u 22:48

GRUPE "Sarijat Ansar Abu Baker As-Sidik" objavila je da su njene ćelije izvršile još jedan napad na turske snage u severozapadnom sirijskom regionu Idlib.

НАПАДНУТА ТУРСКА ВОЈСКА: Нова група задала неочекивани ударац!

Foto: Printscreen

U izjavi, grupa tvrdi da su njene ćelije improvizovanom eksplozivnom napravom (IED) pogodile konvoj turske vojske u istočnom delu grada Idliba. Prema tvrdnjama grupe, najmanje jedno vozilo je oštećeno.

Lokalni izvori potvrdili su da je IED eksplodirao u istočnom delu grada Idliba u podne 15. aprila. Ipak, nije bilo žrtava.

Veruje se da je "Sarijat Ansar Abu Baker As-Sidik", koji se prvi put pojavio u novembru 2020. godine, povezan sa Al-Kaidom. Vođe grupe tek treba da budu identifikovane.

Ćelije grupe izvršile su niz napada na turske snage tokom poslednjih nekoliko meseci. U najnovijem napadu, koji se dogodio 8. aprila, turski vojni konvoj pogođen je IED-om dok je prolazio putem u južnom Idlibu.

Tursko Ministarstvo odbrane do sada nije komentarisalo novi napad u Idlibu. Ovi napadi se neće uskoro zaustaviti. Naprotiv, čini se da se stopa napada na turske snage povećava.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

buki

17.04.2021. 02:29

Daće Bog (a delom i Rusi) da Sirijci proteraju svu lopovsku gamad iz svoje nekada prelepe države, koju su zlotvori za ovih 10 godina razrušili i opljačkali. A možda kad ojačaju, vrate i deo Golanske visoravni, koju im je Izrael oteo još pre od 50 godina.