"TENK JU, KAM AGEN“ – Henk Azarija se izvinjava svim Indijcima zbog Apua

Novosti online

13. 04. 2021. u 21:18

GLUMAC Henk Azarija je nedavno gostovao u podkastu Armčer ekspert gde je diskutovao o brojnim temama, a jedna od njih je lekcija koju je naučio od igranja likova u kultnoj američkoj animiranoj seriji.

ТЕНК ЈУ, КАМ АГЕН“ – Хенк Азарија се извињава свим Индијцима због Апуа

Foto: Printskrin

Lik Indijca Apua kritikovan je već neko vreme jer je osmišljen da ističe rasne stereotipe, a glas mu daje belac. Apu je dugogodišnji član Simpsonovih – Indijac i vlasnik obližnje prodavnice, poznat po svom tvrdom izgovoru engleskog i frazi "Thank you, come again" (Hvala i dođite ponovo).

Azarija je voditeljima rekao da je posvetio vreme da bi utvrdio da li je lik Apua problematičan pre nego što je odustao od uloge.

Glumac je naveo nekoliko razloga za tu odluku, između ostalih i jedan od razgovora koji je na njega ostavio dubok utisak.

- Razgovarao sam sa drugarima mog sina jer sam želeo da vidim njihovo mišljenje. Jedan 17-godišnjak mi je rekao da nikada nije gledao Simpsonove, ali da zna šta Apu znači. Praktično je postao pogrdna reč. O njemu zna u kontekstu da su ljudi iz njegove zemlje tako predstavljeni kod nas - rekao je Azarija.

Susret je jako uticao na Azariju.

- Zaista se izvinjavam. Važno je da to kažem. Izvinjavam se za moj udeo u njegovom oblikovanju i učestvovanju u tome. Deo mene se oseća kao da treba da odem do svakog Indijca i da se lično izvinjavam. Ponekad i to radim - istakao je popularni glumac.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)