REKORDAN BROJ ZARAŽENIH U JUŽNOJ KOREJI: Premijer najavio nove mere

Tanjug

08. 04. 2021. u 10:53

РЕКОРДАН БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ У ЈУЖНОЈ КОРЕЈИ: Премијер најавио нове мере

Foto: Tanjug/AP

JUŽNA Koreja prijavila je 700 novih slučajeva korona virusa, što je najveći dnevni broj od početka januara, a premijer Čung Sje-kun je danas ponovio upozorenja da će verovatno biti potrebne nove mere socijalnog distanciranja.

Rojters prenosi da jučerašnji podaci Korejske agencije za kontrolu i prevenciju bolesti (KDCA) u poređenju sa prosečno 477 slučajeva prošle nedelje ukazuju da bi se zemlja mogla suočiti sa četvrtim talasom infekcija Kovid-19.

- Ako četvrti talas infekcija postane realnost, proces vakcinacije će biti neizbežno poremećen, a biće zadat i veliki udarac našoj ekonomiji - izjavio je premijer Čung Sje-kun na sastanku vlade.

Rojters prenosi da su vlasti u sredu saopštile da će privremeno obustaviti upotrebu vakcine AstraZeneka protiv KOVID-19 kod osoba mlađih od 60 godina, dok ne bude podvrgnuta novim kontrolama u Evropi, a izdato je i odobrenje za vakcinu DŽonson i DŽonson kako bi se ona što pre uvela u protokol imunizacije.

Zvaničnici su najavili i da će paket novih mera protiv Kovid-19 biti objavljen danas, a trenutno se u Južnoj Koreji privatna okupljanja ograničavaju na najviše četiri osobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)