KREMLJ JOŠ JEDNOM PONOVIO: Ruska vojska se nalazi tamo gde treba da bude!

Novosti onlajn

07. 04. 2021. u 14:20

ORUŽANE snage Rusije se nalaze u područjima, gde postoji potreba za tim i ostaće tamo, dok rukovodstvo ne odluči drugačije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

КРЕМЉ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОНОВИО: Руска војска се налази тамо где треба да буде!

Foto: AP

- Ruske oružane snage se nalaze na teritoriji Ruske Federacije, gde postoji potreba za tim. I nalaziće se tamo, onoliko koliko naše vojno rukovodstvo i vrhovni komandant budu smatrali potrebnim - rekao je predstavnik Kremlja.

On nije želeo da odgovori na pitanje, da li će se ruske snage koje se nalaze u blizini granice sa Ukrajinom vratiti u svoje baze, pošto ne poseduje informacije o „planovima i kretanjima jedinica“.

U svakom slučaju, Peskov je uverio da „Rusija nikome nije pretila, niti preti, niti predstavlja pretnju“.

Ranije je portparol Kremlja više puta saopštavao da se ruska vojska kreće teritorijom Ruske Federacije, osiguravajući potrebno bezbednost zemlje. On je obratio pažnju da je duž oboda Rusije primetna povećana aktivnost Oružanih snaga drugih država.

Inače, juče je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio da je u svim vojnim okruzima Rusije počela provera borbene gotovosti ruske vojske. Vojne vežbe se održavaju na 110 poligona širom Ruske Federacije.

Podsetimo, vrhovni komandant ukrajinske vojske Ruslan Homčak ranije je izneo tvrdnju da Rusija navodno postepeno nagomilava snage na granici sa Ukrajinom, čime ugrožava vojnu bezbednost Ukrajine. 

S tim u vezi, portparol Pentagona Džon Kirbi rekao je da su SAD upoznate sa tvrdnjama predstavnika ukrajinske vojske i da razgovaraju o tome sa NATO saveznicima. Kako je rekao, Vašinton je kontaktirao Rusiju zbog optužbi Kijeva.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)