ČEŠKA UVODI RUSKO I KINESKOG CEPIVO: Zbog neslaganja smenjen češki ministar zdravlja

D. D. S.

07. 04. 2021. u 12:59

Kategorično odbijanje češkog ministra zdravlja Jana Blatnija da koristi kineske i posebno ruske vakcine Sputnjik V, dok ne dobiju odobrenje Evropske agencije za lekove, koštala ga je fotelje u Pragu. On je bio primoran da odle iz Vlade na zahtev predsednika Miloša Zemana. Na vanrednoj konferenciji za novinare Blatni je rekao da je njegovo smenjivanje politička odluka.

ЧЕШКА УВОДИ РУСКО И КИНЕСКОГ ЦЕПИВО:  Због неслагања смењен чешки министар здравља

Foto: AP

- Predsednik me je smenio na zahtev premijera. Ja kao razlog vidim političku odluku na koju premijer ima pravo. Savest mi je čista jer sam radio isključivo na osnovu stručnosti i odlučivao sam uvek na osnovu stručnih podataka i analiza. Može da se tumači i tako da premijer smatra da je najgore već iza nas. Virus je, međutim, još uvek opasan i ne prašta nam greške - rekao je Blatni.

Zeman se spremao da odmah imenuje novog ministra, Petra Arenbergera, stručnjaka za venerične bolesti, direktora velike univerzitetske bolnice u Pragu, koji je znatno popustljiviji prema kampanji predsednika da se naruče i ruske i kineske vakcine i bez odobrenja Evropske agencije za lekove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ZAUSTAVITE SE: Guteres - Krajnje je vreme da se zaustavi opasan krug odmazdi na Bliskom istoku