SPAS OD KORONE IZ SIBIRA: Nova ruska vakcina efikasna u 94 odsto slučajeva, štiti od teških oblika infekcije

Novosti online

07. 04. 2021. u 11:28

VAKCINA „EpiVakKorona“ je efikasna u 94 odsto slučajeva kod ljudi, starijih od 60 godina, saopštio je rukovodilac Jekaterinburškog naučno-istraživačkog centra za virusne infekcije „Vektor“ Aleksandar Smirnov.

СПАС ОД КОРОНЕ ИЗ СИБИРА: Нова руска вакцина ефикасна у 94 одсто случајева, штити од тешких облика инфекције

Foto: Z.G.

- Primena vakcine stvara efikasna antitela u 94 odsto slučajeva. U svakom slučaju štiti od teških oblika infekcije - rekao je Semenov radiju „Vesti FM“.

Po njegovim rečima, ljudi koji se razbole i nakon vakcinacije - „ne umiru“.

U ovom trenutku završava se treća faza testiranja u osam centara po celoj Rusiji, naglasio je Semenov.

On je saopštio da će proizvodnja „EpiVakKorone“ u aprilu dostići 1,5 miliona doza, a u maju 3 miliona doza, a od juna će se proizvoditi 5 miliona doza mesečno.

Naučnici su naglasili da je ova vakcina efikasna protiv „svih poznatih, britanskog, južnoafričkog“ soja virusa korona.

Predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je u oktobru prošle godine da je u Rusiji registrovana druga vakcina protiv virusa korona, koju je razvio Državni naučni centar „Vektor“, a koja je nazvana „EpiVakKorona“. Postregistraciona ispitivanja vakcine počela su 26. novembra, a Ministarstvo zdravlja Rusije je 18. novembra izdalo  dozvolu centru „Vektor“ za sprovođenje postregistracionih ispitivanja vakcine „EpiVakKorona“. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi