CIKLON DONEO POLAVE, PRORADILA KLIZIŠTA: Najmanje 73 nastradalih u Indoneziji (FOTO)

Tanjug

05. 04. 2021. u 16:00

POPLAVE i klizišta izazvani jakom kišom koje je u Indoneziju doneo tropski ciklon Seroha, odnele su najmanje 73 ljudska života.

ЦИКЛОН ДОНЕО ПОЛАВЕ, ПРОРАДИЛА КЛИЗИШТА: Најмање 73 настрадалих у Индонезији (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Spasilačke ekipe tragaju za nestalima, a vlasti u Istočnom Timoru su saopštile da je u toj zemlji nastradalo 27 osoba, preneo je AP.

Zbog rizika od bujičnih poplava, klizišta i snažnih vetrova, najmanje 400 ljudi je evakuisano iz provincije Istočna Nuza koju čini nekoliko ostrva, preneo je Rojters pozivajući se na lokalne izvore.

"Uputili smo osnovnu logističku pomoć kao što su hrana, ćebad i drugo. Zatražio sam da se spasilački napori temeljno nastave i ubrzaju, a pre svega da se obezbedi zdravstvena pomoć i zadovolje druge, osnovne potrebe ugroženih i započne popravka infrastrukture", izjavio je Raditja Džati, predstavnik agencije BNPB.

Iako lokalni zvaničnici tvrde da je broj poginulih premašio 100, iz agencije BNPB to nisu bili u mogućnosti da potvrde.

Meteorološka služba je najavila nastavak padavina, velike talase i vetrove, a lokalna energetska kompanija Pertamina je uputila apel benzinskim pumpama na okolnim ostrvima da ugroženim područjima pruže podršku u snabdevanju gorivom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a