GDE ĆE UKRAJINSKA VOJSKA PRVO UDARITI: Pušilin - Znamo sve, i šta ih uče i šta mogu, ali i ko ih podstiče

Novosti online

04. 04. 2021. u 11:12

U SAMOPROGLAŠENOJ Donjeckoj narodnoj republici smatraju da će, u slučaju da ukrajinska vojska krene u ofanzivu, na udaru prvo biti Donjeck.

ГДЕ ЋЕ УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ПРВО УДАРИТИ: Пушилин - Знамо све, и шта их уче и шта могу, али и ко их подстиче

Foto: Depositphotos/Printscreen

„Ako smo do sada očekivali ukrajinsku ofanzivu u južnom i u severnom delu DNR (kako bi se Gorlovka odsekla od Donjecka), sada, u slučaju ofanzive, na meti napada će biti direktno Donjeck“, smatra zamenik ministra za informisanje DNR Danil Bezsinov.

Međutim, predsednik samoproglašene republike Denis Pušilin u intervjuu jutjub-kanalu „Solovjov lajv“, podsetio je da DNR poseduje vojsku i da će znati da se odbrani.

„Mi nismo u 2014. godini. Sada je sve izgrađeno - imamo pravu vojsku i analiziraju se svi scenariji: i šta Ukrajina može uraditi i na šta ih može podstaknuti Zapad i SAD. Znamo šta ih uče. Metode rata nisu nove. Sve je to već viđeno u Iraku i Siriji“, rekao je Pušilin.

Foto Arhiva

Ranije je predstavništvo samoproglašene Luganske narodne republike (LNR) u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre saopštio da su ukrajinske snage tokom proteklog dana šest puta narušile primirje, gađajući teritoriju LNR.

Vojnici Oružanih snaga Ukrajine gađali su naselja iz artiljerijskog oruđa i minobacača. Podaci o žrtvama nisu saopšteni.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna