EU U STRAHU OD RUSKE VOJSKE: Pokrenuta regrutacija na Krimu

Tanjug

01. 04. 2021. u 18:29

EVROPSKA unija saopštila je danas da je Rusija pokrenula kampanju regrutovanja stanovništva na poluostrvu Krim i da je tim potezom prekršila međunarodno pravo.

ЕУ У СТРАХУ ОД РУСКЕ ВОЈСКЕ: Покренута регрутација на Криму

Foto: Tanjug/AP

„Ruska Federacija započela je danas još jednu kampanju regrutovanja u nezakonito anektiranoj Autonomnoj Republici Krim i gradu Sevastopolju radi regrutovanja stanovnika poluostrva u oružanim snagama Ruske Federacije“, navodi se u saopštenju EU koje je preneo Rojters.

U EU tvrde da je u pitanju "još jedno kršenje međunarodnog humanitarnog prava". “Ruska Federacija je obavezana međunarodnim pravom i dužna je da obezbedi zaštitu ljudskih prava na poluostrvu", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Zico

08.04.2021. 20:59

„Ruska Federacija započela je danas još jednu kampanju regrutovanja u nezakonito anektiranoj Autonomnoj Republici Krim i gradu Sevastopolju radi regrutovanja stanovnika poluostrva u oružanim snagama Ruske Federacije“, navodi se u saopštenju EU koje je preneo Rojters. U EU tvrde da je u pitanju "još jedno kršenje međunarodnog humanitarnog prava". “Ruska Federacija je obavezana međunarodnim pravom i dužna je da obezbedi zaštitu ljudskih prava na poluostrvu", dodaje se u saopštenju. Hahahahahahahaha

Pero

26.04.2021. 19:31

NATO: politika sada amerike za evropu je lukava politika nemačke prema pravoslavnom društvu. Budući sukobi ako dođe?! Biće uzrok politike nemačke ako ne onda turske. Vođe ne mira za evropu su ove dve države. Srbin njima ne veruje. Jako naše naoružanje vodi s politikom naš mir