BAJDEN PREDSTAVIO SVOJ PLAN: Predsednik SAD o projektu vrednom 2.000 milijardi dolara

Tanjug

01. 04. 2021. u 00:48

PREDSEDNIK SAD DŽo Bajden predstavio je u Pitsburgu, u Pensilvaniji, plan o obnovi infrastrukture vredan dve hiljade milijardi dolara, koji između ostalog obuhvata obnovu puteva, mostova, vodovodnih i sistema za napajanje električnom energijom, te sistema javnog saobraćaja.

БАЈДЕН ПРЕДСТАВИО СВОЈ ПЛАН: Председник САД о пројекту вредном 2.000 милијарди долара

Foto AP

- Predlažem nacionalni plan koji vrednuje rad, a ne samo bogatstvo. Izgrađuje pravičnu ekonomiju koja svakome pruža mogućnost da uspe. Stvoriće najsnažniju, najizdržljiviju i najinovativniju ekonomiju na svetu. To nije plan koji se petlja oko ivica, to je generacijsko ulaganje u Ameriku - rekao je američki predsednik u Pitsburgu.

Bajden je poručio da je to prilika da svima bude bolje, prenosi Glas Amerike.

- Ekonomiju treba da gradimo odozdo na gore. Vol strit nije sagradio ovu zemlju nego vi, vredni radnici i sindikalisti. Svi su pozvani da učestvuju bez obzira na razlike koje postoje među njima - istakao je Bajden.

Prethodno je neimenovani visoki zvaničnik administracije rekao novinarima da je realizacija tih projekata planirana u narednih osam godina.

- To su veoma vredne investicije koje će, kako su utvrdili eksperti iz širokog spektra oblasti, doprineti rešavanju problema i poboljšanju ekonomske efikasnosti. I mislimo da su to investicije koje kao zemlja ne možemo da priuštimo - rekao je zvaničnik Bajdenove administracije.

Bajden predlaže da se planirani projekti finansiraju izmenama u oporezivanju korporacija, uključujući i povećanje poreza na njihovu dobit sa 21 na 28 odsto.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)