"ZAKOPAĆEMO CELU UKRAJINSKU VOJSKU!" Žirinovski otkrio šta će se desiti ako Kijev krene na Donbas!

Novosti online

31. 03. 2021. u 19:08

OFANZIVA oružanih snaga Ukrajine u Donbasu može postati početak stvarnog pokreta ka stvaranju Novorosije, smatra lider Liberalno-demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski.

ЗАКОПАЋЕМО ЦЕЛУ УКРАЈИНСКУ ВОЈСКУ! Жириновски открио шта ће се десити ако Кијев крене на Донбас!

Foto: EPA/Depozit/ilustracija

Vrhovna rada Ukrajine usvojila je dokument u kojem Kijev zahteva od Rusije „da odmah prekine neprijateljstva i poštuje prekid vatre u Donbasu“. Ukrajinski parlament tvrdoglavo ignoriše činjenicu da Rusija nije strana u sukobu, što je rusko Ministarstvo spoljnih poslova više puta izjavljivalo.

U poslednjih nekoliko nedelja situacija u Donbasu je nastavila da eskalira. Mediji su izvestili da Kijev doprema snage i opremu na liniju razdvajanja.

Moskva izražava ozbiljnu zabrinutost u tom pogledu. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je ranije da Kijev deluje provokativno, što negativno utiče na situaciju u Donbasu.

- Već sam rekao da da u Ukrajini nije bilo Majdana i slabog predsednika Janukoviča, koji nije mogao da zaštiti zemlju od puča, da na Krimu ne postoji pretnja ruskom stanovništvu, Krim bi ostao deo Ukrajine, a Rusi bi tamo ćutali - rekao je lider LDPR za PolitEkspert.

- Ako Kijev započne ofanzivu, ako tamo započne veliki rat, Rusija neće stajati po strani. Zakopaćemo celu ukrajinsku vojsku. I pod takvim scenarijem započinje pravi pokret ka stvaranju Novorosije - naglasio je Žirinovski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)