KINA ODGOVORILA NA OPTUŽBE AMERIKE: Kada će Fort Detrik otvoriti vrata stručnjacima?

SRNA

31. 03. 2021. u 16:38

SVETSKA zdravstvena organizacija (SZO) mora da se pozabavi mogućnošću curenja virusa korona iz vojne laboratorije SAD ili nekog drugog objekta u inostranstvu, saopštila je portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing.

КИНА ОДГОВОРИЛА НА ОПТУЖБЕ АМЕРИКЕ: Када ће Форт Детрик отворити врата стручњацима?

FOTO: Tanjug/AP Photo

Ona je istakla da su članovi grupe stručnjaka rekli da će pregledati laboratorije širom sveta ukoliko se utvrdi da je u jednoj došlo do incidenta.

- Kao što znate, laboratorije u Vuhanu su već pregledane. Ali, kada će Fort Detrik otvoriti vrata stručnjacima? Volela bih da znam zašto u stranim medijima nema izveštaja o laboratoriji u Fort Detriku jer su vesti o curenju objavljene u junu 2019. godine, ali od tada se ništa nije čulo o tome. Zašto ćutite? - pita Hua Čunjing.

Prema njenim rečima, kineske vlasti su spremne za nastavak saradnje sa SZO kako bi se ustanovilo poreklo virusa korona, uz napomenu da nije reč o istrazi, već o naučnom istraživanju koje ne bi trebalo ograničiti na određeni region u svetu, javio je TAŠ.

Američki Vojni istraživački institut "Volter Rid", koji je smešten u Fort Detriku u Merilendu, u nadležnosti je Ministarstva odbrane SAD i u njemu se vrše biomedicinska istraživanja, naročito ona povezana sa infektivnim oboljenjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna