"JUTJUB" SKRIVA BAJDENOVU NEPOPULARNOST: Postavke predsednika SAD dobijale više "palaca dole"

D. D. S.

31. 03. 2021. u 13:34

POPULARNA video platforme "Jutjub" će privremeno sakriti koliko je postavki u kojima je akter predsednik SAD Džozef Bajden ocenjeno "nesviđanjem", odnosno ikonicom sa "palcem naniže". Bela kuća je zadovoljna ovom promenom, jer smatra da je njen novi šef izložen kampanji ciljane nenaklonosti, ali objava "Jutjuba" je dobila mnogo negativnih komentara na druim društvenim mrežama.

ЈУТЈУБ СКРИВА БАЈДЕНОВУ НЕПОПУЛАРНОСТ: Поставке председника САД добијале више палаца доле

Ilustracija

Otkako je Bajden stupio na dužnost 20. januara, svaki video koji je objavila Bela kuća dobio je više "palaca dole" nego onih okrenutih nagore, odnosno "lajkova". Često video snimci Bajdenovog govora zarade više od deset puta više "palca dole" nego "palca gore".

Video platforma je u utorak najavila da će za neke korisnike narednih nedelja sakriti broj nesviđanja na video snimcima, kao deo "malog eksperimenta" pokrenutog "kao odgovor na povratne informacije autora o dobrobiti i kampanjama ciljane nenaklonosti". Gledaoci će i dalje moći da iskažu da "ne vole" video snimke, ali će samo kreatori moći da vide koliko je njihov sadržaj nepopularan.

Nejasno je da li je Bajdenov tim za društvene medije pružio "povratne informacije autora" koje je "Jutjub" naveo kao razlog skrivanja nesviđanja. Značajan broj nesviđanja na Bajdenovim video snimcima možda potiče od nezadovoljnih Trampovih glasača, ali izvesno je da bivši predsednik nikada je imao opseg nesviđanja kao njegov naslednik, uprkos nivou javnog protivljenja njegovom predsedništvu.

Provera Trampovih video snimaka sada je nemoguća, jer je bivšem predsedniku SAD zabranjen pristup "Jutjubu" još u januaru, baš kao i na svim drugim velikim platformama zbog navodnog podsticanja sledbenika na pobunu na američkom Kapitolu u znak protesta protiv Bajdenove izborne pobede, za koje nekadašnje šef Bele kuće i dalje tvrdi da je "pokradena".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024