NI REČI O RUSIJI: Prva Bajdenova pres-konferencija protekla bez jedne od gorućih tema

Novosti onlajn

25. 03. 2021. u 22:32

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden održao je večeras prvu zvaničnu pres-konferenciju od stupanja na dužnost, a slučajno ili namerno ona je protekla bez reči o Rusiji.

НИ РЕЧИ О РУСИЈИ: Прва Бајденова прес-конференција протекла без једне од горућих тема

Foto D. Dozet

A samo pre nekoliko dana sve oči bile su uprte upravo u američkog lidera zbog skandaloznih izjava o Rusiji i ruskom predsedniku.

Novinari su postavljali pretežno pitanja koja su se ticala američke unutrašnje politike, a od spoljnopolitičkih tema pomenute su Severna Koreja i Kina.

Razgovor sa novinarima, na koji se čekalo neuobičajenih za njegove prethodnike 65 dana, trajao je tačno sat i dva minuta kada je Bajden napustio govornicu.

Iako su se u pozadini čuli uzvici nezadovoljnih novinara ostalo je nerazjašnjeno da li je to što se Rusija nije našla među top-temama potez stratega Bele kuće ili posledica nezainteresovanosti novinara.

Podsetimo, Bajden je u nedavnom intervjuu za „Ej-Bi-Si“ izjavio da će rusko rukovodstvo morati da „plati cenu“ u vezi sa pokušajima mešanja u američke izbore, koje se pripisuje Moskvi. Osim toga, šef Bele kuće potvrdno je odgovorio na pitanje da li Putina smatra „ubicom“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je, reagujući na tu izjavu, američkom lideru poželeo zdravlje. Kasnije je predložio Bajdenu javnu onlajn diskusiju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni