KAKO JE UBIJEN SRBIN U KOLORADU: Metak ubice sprečio Nevena Stanišića da ode po obavljenom poslu

D. D. S.

25. 03. 2021. u 12:10

MLADI Srbin Neven Stanišić (23) nastradao je na parkingu samoposluge u Boulderu, u američkoj državi Kolorado, jer nije uspeo da napusti parking supermarketa u trenutku kada je pomahnitali napadač započinjao svoj krvavi pir.

КАКО ЈЕ УБИЈЕН СРБИН У КОЛОРАДУ: Метак убице спречио Невена Станишића да оде по обављеном послу

Foto: Printscreen/Tviter

Američki mediji navode da je Stanišić stradao na parkingu samoposluge, pošto je oko 14.30 po lokalnom vremenu, u ponedeljak popravio aparat za kafu u supermarketu "King supers", u ulici Tejbl Mesa u Boulderu. Pomahnitali napadač sirijskog porekla Ahmad el Alivi Alisa (21) parkinuo je metkom Nevenov život pre nego što je uspeo da ode sa mesta gde je upravo obavio svoj redovni posao.

Stanišić je radio za kompaniju koja se bavi popravkom mašina za kafu u vreme pucnjave, a nesrećni slučaj je hteo da se zadesi na mestu gde je napadač rešio da sprovede masakr. Motivi zbog kojih je Alisa odlučio da prevali 30 kilometara iz Arvade, gde živi, i dođe u Boulder, kako bi ubijao ljude u samoposluzi, još nisu poznati. Alisa u lokalnom zatvoru, optužen za 10 ubistava, čeka prvo pojavljivanje pred sudom.

Mediji u SAD, pišući o tragičnoj pogibiji mladog Stanišića, prenose reči sveštenika Srpske pravoslavne crkve Svetog Jovana Krstitelja iz Lejkvuda, Radovana Petrovića, koji kaže da je Nevena poznavao od njegove šeste godine. On je Nevena Stanišića opisao kao "finog, mladog čoveka", koji je zaista bio "veoma dobar, pošten i vrlo radan".

- Samo pre četiri nedelje, posetio sam Nevena i njegovu porodicu, tim više je ovo ogroman šok za mene - kaže Petrović.

Američki mediji prenose da srpska porodica Stanišić koja je iz Bosne u SAD došla bežeći iz, ratom poharane, zemlje, sada žali zbog još jednog gubitka.

- Teško je pronaći reći, posebno ako znate bol kroz koji porodica prolazi u ovim trenucima - rekao je sveštenik Petrović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi